Luft i budgettet til forbedringer

Kommunens økonomi er solid og driften er i balance. Noget der desværre ikke kunne siges, inden vi indgik det flerårige budgetforlig i 2018.

Derimod ser økonomien for næste år væsentligt forbedret ud. Det underskud som vi regnede med er reduceret til blot 2 mio. kr. ud af et samlet budget på over 4 mia. kr. Det skyldes bl.a. at byggeriet i bymidten, skrider hurtigere frem end planlagt og dermed ikke belaster anlægsbudgettet i 2022.

Kassebeholdningen er solid. Hvidovres borgere er for størstedelen i beskæftigelse og betaler skat. Der er blevet mere luft i Hvidovre Kommunes husholdningsbudget. Vi kan med ro i sindet, uden at udfordre det sorte nul på bundlinjen, prioritere forbedringer. Vores pejlemærker i et budget er derfor:

  • Støjbekæmpelse
  • En værdig ældrepleje med mere tid til den enkelte ældre
  • Dagtilbud af høj kvalitet med tilstrækkeligt voksne
  • Folkeskoler uden alt for store klasser, så der er tid til den enkelte elevs behov

Miljø- og klima, så vi holder fokus på at forbedre biodiversiteten og det nationale mål om at sænke klimagasudledningen med 70 % i 2030.

Vi glæder os også over at der allerede, som en del af direktionens budgetforslag, er en ekstra psykolog til gratis psykologhjælp til unge. Det er en ordning vi i SF var med til at sikre i budgettet for et par år siden, og behovet har desværre vist sig at være så stort, at vi må ansætte endnu en psykolog. Det siger meget om det tempo, præstationspres og sociale udfordringer som vores samfund udsætter vores børn og unge for. Det står vores hjerte nært i SF at hjælpe her.

Jeg og SF ser frem til fortsat konstruktivt samarbejde i budgetarbejdet sammen med Hvidovrelisten, DF og Socialdemokratiet, der har været deltagere i det flerårige budgetforlig, der har skabt ro og balance i kommunens økonomi.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Økonomi, Ældrepleje, Børn og unge, Budget, Folkeskoler, Læserbreve, Natur, Støj, Velfærd

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*