
Marie-Louise Jørgensen
Jeg er glad for og stolt af, at vi i Hvidovre har mange frivillige og kommunale tilbud, som kan afhjælpe ensomhed. Men hvordan finder man dem, når man har svært ved at gå på computeren og google? Eller hvis man er for genert til selv at møde op?
Derfor vil vi arbejde for at få en kommunal ældrevejleder, som er proaktiv gennem dialog med de frivillige foreninger, pårørende, kommunale tilbud og ikke mindst de ældre.
Rent praktisk ønsker vi os en tovholder, som kan koble den ældre sammen med det rette tilbud. Når en hjemmehjælper f.eks. har været på besøg hos en ældre, som har givet udtryk for, at de er ensomme, kunne hjemmehjælperen så melde ind til ældrevejlederen. Derefter tager de kontakt til den ældre og gennem samtaler hjælper med at formidle det rette tilbud og evt. koble en frivillig følgeven på. Det kunne også være en pårørende, som kunne tage kontakt til ældrevejlederen for at finde det rette tilbud til deres nærmeste. Det er en ekstra lønudgift for kommunen men i sidste ende, vil det kunne betale sig at investere i de ældre med ensomhed. Med en ældrevejleder vil vi højne livskvaliteten for den enkelte både mentalt og fysisk. For det er dyrt for samfundet, når mennesker bliver ensomme. Lang tids ensomhed kan føre til demens og medføre hjertekarsygdomme og depression.
Risikoen for både alvorlig sygdom og tidlig død stiger, hvis man føler sig ensom gennem længere tid. Ensomme mennesker er langt oftere i kontakt med læge, hjemmepleje og myndigheder. Ligesom ensomhed også er årsag til flere indlæggelser på hospital og i psykiatrien. Men det er ikke kun økonomisk dyrt, det er forfærdeligt for den, som sidder alene tilbage. Vi skal forebygge ensomheden ved at få en ældrevejleder i Hvidovre.
Skriv et svar