Vi skal redde vores drikkevand

Sara Benzon

Sara Benzon

Vi er på vej mod at miste det rene drikkevand i Danmark. Igen og igen bliver der fundet spor af sprøjtegift i grundvandet – også i Hvidovre. Giftstoffer, der kan være kræftfremkaldende! I øjeblikket bliver vand fra Hvidovres egne vandværker slet ikke brugt og hele kommunen forsynes derfor med vand fra regionale værker rundt om på Sjælland. Men også her er vandets kvalitet truet.

År for år siver fortidens giftige synder ned gennem jorden og ender i grundvandet. Det er en gave fra naturen, at vi i Danmark har rent drikkevand direkte fra hanen. Det må vi ikke tage for givet. Hvis vi ikke gør noget i tide, bliver det som i udlandet, hvor man skal købe drikkevand i plastikflasker fra supermarkederne.

Til hverdag opleves det som en selvfølgelighed, men vi er desværre ved at sætte vores unikke drikkevand over styr med brug af sprøjtegift ikke bare i landbruget, men også i kommunerne og hjemme hos haveejerne. Det er en fælles opgave at få smidt sprøjtegiften sendt på pension, så vi kan sikre rent drikkevand til vores børn og børnebørn, men den kræver også politiske handling.

Derfor er der brug for, at vi forbyder sprøjtegifte på områder, hvor grundvand til drikkevand dannes. Her bør man fremover enten kun dyrke jorden økologisk eller give plads til skov og natur. Desuden skal kemi anvendes markant mindre. Det kræver, at almindelige borgere forbydes at sprøjte haven med Roundup og andre sprøjtegifte. Oprensning af forurenet drikkevand er dyrt og regningen kommer til at havne hos forbrugerne, derfor mener vi i SF, at der er alle gode grunde til at forebygge, at giften overhoved ender der.

I Hvidovre er det allerede forbudt, at anvende kemiske sprøjtegifte på kommunale arealer, men det mener vi ikke er nok i SF. Vi skal sparke kemien helt ud af kommunen!

Udgivet i Bæredygtighed, Læserbreve, Miljø, vand

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*

SF Hvidovre i pressen
  • Ulsing-prisen uddelt for første gang
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF Hvidovre har indstiftet en ny pris, Ulsing-Prisen, for at hædre Niels Ulsings mangeårige indsats indenfor Kultur- og Fritidsområdet i Hvidovre Kommune. Prisen uddeles til en person som ligeledes har ydet en særlig indsats på området, og ledsages af en donation til en lokal forening, udvalgt af prismodtageren.
  • Tirsdagens valg – hvad står på spil?
    Hvidovre Avis 10. november 2021
    SF har været lidt mere ”ude i kulden”, men kan ved et forventet godt valgresultat, godt tænkes at blive en magtfaktor og stille krav omkring bl.a. børneinstitutionspolitikken og ældreplejen ved en kommende konstituering.