Deres beregninger er ikke retvisende

Kristine Amalie Rostgård

Kristine Amalie Rostgård

I Hvidovre Avis kunne man i uge 43 læse et indlæg fra Kenneth F. Christensen, hvor han forsøger at skyde SF’s ambitioner på daginstitutionsområdet ned.

Det der dog bliver helt tydeligt, er den arrogance som Socialdemokratiet går til problemet omkring normeringerne i daginstitutionerne med.

I SF har vi ved flere lejligheder tydeliggjort – også over for Socialdemokratiet – at vi ikke anerkender, at Danmarks Statistiks beregninger viser dagligdagen i daginstitutionerne. Det mener Danmarks Statistik og Hvidovre Kommunes forvaltning i øvrigt heller ikke, at de gør – så den opfattelse står Socialdemokraterne alene med!

Snedigheden

Selv hvis man gik ind på den mærkelige præmis, at Danmarks Statistiks tal skulle vise noget om virkeligheden, er det væsentligt at være opmærksom på den snedige gennemsnitsberegning, som Socialdemokraterne benytter. De medregner nemlig kommunens specialdaginstitutioner i gennemsnittet, som helt rimeligt har langt bedre normeringer (ca. 1 voksen til 1, 5 barn). På den måde får de et meget bedre gennemsnit på papiret – men ikke et gennemsnit, der er retvisende. I virkeligheden er det kun 12 ud af Hvidovres 24 daginstitutioner, som selv via Danmarks Statistiks beregninger lever op til at have minimumsnormeringer. De laver med andre ord lidt kreativ talgymnastik for at få tallene til at vise den verden, de gerne vil – men ikke den verden vi forældre og personalet oplever.

Gennemsnittet i de reelle normering er 1 voksen til 9,1 børnehavebørn og 1 voksen til 4,6 vuggestuebørn i Hvidovre. Det kan vi ikke være bekendt – hverken over for børn, personale eller forældre.

Det er en gåde for os i SF, hvordan Socialdemokraterne velvidende dette, kan finde normeringen i daginstitutionerne acceptable, og at Socialdemokraterne i nu snart to år pure har nægtet at høre på forældre og pædagogers bekymringer. Det har jeg selv været førstehåndsvidne til, og jeg hører løbende fra mange andre bekymrede forældre og pædagoger i Hvidovre.

Kenneth lader i sit indlæg til at mene, at det ikke er meningsfuldt at kæmpe for bedre normeringer, og slet ikke for reelle minimumsnormeringer. Han klandrer SF for at sige, at der vil være reelle minimumsnormeringer dagen efter valget. Det gør han til trods for, at det ikke er et løfte, vi har afgivet – for det kan vi desværre ikke. Vi kan ikke lave reelle minimumsnormeringer alene. Det er der intet parti der kan.

Der er dog immervæk stor forskel for vælgerne på, at stemme på et parti (SF), der vil kæmpe en brav kamp for, at vi kommer til at opnå reelle minimumsnormeringer i daginstitutionerne, eller at stemme på et parti (Socialdemokratiet), som mener, at vi er i mål på den front og derfor ikke kan se en grund til at gøre mere på området – til skade for børn, personalet og forældrene.

Hvis du vil have bedre børneliv i Hvidovre, gør Kenneth det derfor tydeligt i sit indlæg i avisen, at du bør stemme SF – og det kan jeg jo kun være enig i!

Udgivet i Børn & unge, Læserbreve, Venstrefløjen

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*