Tryghed, dialog og handling

Anders Wolf Andresen

Anders Wolf Andresen

Hvis du for nylig har set ovenstående tre ord sammen her i Hvidovre, så har du sikkert set det i en sammenhæng, hvor jeg fortæller, at jeg er parat til at blive Hvidovres næste borgmester. Der er nemlig en anden mulighed end det sædvanlige, vi er vant til her i Hvidovre. Hvis vælgerne giver mig chancen, vil jeg arbejde for at styrke velfærden hver eneste dag. Det er det, jeg brænder for.

Tryghed betyder, at vi alle kan være sikre på, at vi bliver grebet af en omsorgsfuld hånd, når vi har brug for det. Jeg er ikke selv vokset op i Hvidovre, men jeg elsker at bo her, og det er her, jeg gerne vil have mine egne børn til at vokse op. I trygge rammer, tæt på storbyen.

Jeg tror på, at vi kan skabe en endnu bedre by for de mindste med pædagoger nok i vores vuggestuer og børnehaver og med højst 24 elever i skoleklasserne, så ingen børn bliver overset.

Og så skal vi passe på de svageste og sikre bedre omsorg for de ældre, som hver dag skal mødes af hjemmehjælpere og sosu’er som de kender, og som har tid.

Tryghed betyder også, at der er styr på økonomien. Jeg har siddet i økonomiudvalget de sidste fire år og lavet budgetforlig for kommunen. Jeg gør ikke noget, der udfordrer holdbarheden i vores økonomi. Vi har råd til at udvikle både velfærden og klimaindsatsen. Vi har en ganske fornuftig kassebeholdning. Den samme snusfornuft du ønsker i forhold til din egen økonomi derhjemme, den skal også gælde for de kommunale skattekroner.

Dialog betyder, at jeg står til rådighed og er åben for alle. På gaden, på mail, på telefon, på sociale medier for samtaler med borgere, foreninger og andre politiske partier. Det betyder, at jeg gerne lytter og jeg giver mit besyv med. Jeg kan ikke ordne alt på én gang, men jer der allerede har været i kontakt med mig, har forhåbentligt oplevet, at jeg lytter, ser muligheder og prøver at skabe gode løsninger, som da projektet med overdækning af motorvejen med solceller var i sin spæde start, eller da Rebæk IF efter en stor medlemsfremgang blandt de mindste årgange fik brug for et klubhus.

Dialog betyder også, at borgerne skal inddrages langt oftere gennem opgaveudvalg om eksempelvis Hvidovre Havn og støjbekæmpelse. Endelig betyder dialog, at vi skal samarbejde bredt i kommunalbestyrelsen, fordi alle kommunalbestyrelsesmedlemmer repræsenterer stemmer og holdninger fra jer, Hvidovreborgere, der er lige så gyldige og fortjener at blive lyttet til, som flertalsgruppens.

Handling betyder at gøre noget ved tingene. Alt for ofte gennem de sidste fire år har jeg følt at løsninger og muligheder lå lige for, men der skete bare ingenting. Det er en generel tendens, hvor der sker for lidt handling for sent. Det er lige fra velfærdsområderne med forsøg med faste teams i ældreplejen, arbejdet for mindre klasser i skolerne og anerkendelse af behovet for flere pædagoger i vores dagtilbud, til de store udviklingsområder i kommunen såsom overdækning af motorvejene, metroen til Hvidovre Hospital, Hvidovre Havn og ladestandere til elbiler.

Jeg drømmer nemlig om, og vil gerne stille mig i spidsen for, at bekæmpe støjen fra motorvejene ved at overdække dem med solceller – og om at få metroen til Hvidovre. Det lyder måske vildt, men det kan lade sig gøre.

Jeg drømmer også om at Hvidovre bliver en grøn kommune, hvor vi har langt flere vejtræer, blomster og som går forrest på klimaindsatsen.

Vi har også længe vidst at jo flere voksne, der er om vores børn i skoler og dagtilbud, jo bedre er det for vores mindste Hvidovreborgere. Men alligevel er der ingen plan for hvordan vi får flere pædagoger eller hvordan vi får et klasseloft på 24 elever, så der bliver bedre tid til det enkelte barn. Det arbejde vil jeg sætte mig i spidsen for. Det fortjener vores børn.

Det er fem år siden at jeg og SF fremsatte idéen om en metro til Hvidovre Hospital. Nu er alle andre partier overbevist. Men der sker stadig alt for lidt. Jeg vil gerne stille mig i spidsen for at der sker reel handling. Det samme med havnen. Her vil jeg foreslå at oprette et havneudvalg sammen med foreninger og borgere, der skal prioritere reelle forbedringer og udvikling.

Det er lang tid siden at arkitekter kom med forslag til at overdække motorvejene. Der skulle vi allerede være gået i gang med undersøgelser og målinger. Men i Hvidovre går der lige nu for lang tid, når muligheden opstår, og så er tiden måske forpasset.

Hvidovre kan så meget, men jeg synes, der er brug for at sætte mere skub i tingene. Til gavn for Hvidovre borgere. Det vil jeg gerne stå i spidsen for.

Anders Wolf Andresen

Medlem af SFU/SF Siden 2000. Valgt til kommunalbestyrelsen i 2009. Statskundskaber. Udviklingskonsulent i Kalundborg Kommune på Social-, Sundheds- og Arbejdsmarkedsområdet. Jeg brænder for SF’s folkesocialistiske værdier - og jeg arbejder benhårdt for at føre dem ud i livet som kommunalbestyrelsesmedlem. Jeg håber at kunne fortsætte arbejdet med at gøre Hvidovre til en mere grøn og progressiv velfærdskommune, der tager sig godt af både børn, ældre, socialt udsatte og miljøet.

Udgivet i Ældre, Bæredygtighed, Børn & unge, Borgerinddragelse, Demokrati, Klima, KV21, Læserbreve, Natur, SF

Skriv et svar

Din e-mail-adresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

*